Sıkça Sorulan Sorular

Firmamız, ürün ve hizmetlerimiz hakkında merak ettiğiniz soruları ve cevaplarını sayfamızda bulabilirsiniz.Cevabını bulamadığınız her türlü sorunuzu, talep ve önerilerinizi istediğiniz zaman bize iletebilirsiniz. 

Soru 1 : Faturam gelmiyor, neden olabilir? Ne yapabilirim?

Cevap 1 : Faturanızın size ulaşmaması birkaç sebepten kaynaklanıyor olabilir:
1.Sayacınız henüz okunmamış ve dolayısıyla faturanız oluşmamış olabilir. Bu durumda bize 0312 251 70 70 numaralı telefondan ulaşabilir, sayaç okuma talebinde bulunabilir; sayacınızdaki son tüketim değerlerini bildirmek suretiyle faturanızın oluşturulması için talepte bulunabilirsiniz.
2.Sayacınız okuyucunun ulaşamadığı bir yerde olabilir. Bu durumda öncelikle sayacınızı okunabilecek bir yere aldırmak için 0312 251 70 70 arayarak hizmet alabilirsiniz.
3.Sayacınız arızalı olabilir. Sayacın değiştirilip incelenmesi için 0312 251 70 70’i arayarak bölgenizdeki ilgili dağıtım şirketine ulaşarak konu ile ilgili talep oluşturabilirsiniz.

Soru 2 : Bir süredir sayacım okunmadı. Faturam ne zaman ulaşacak?

Cevap 2 : Sayaç okuma ve fatura taleplerinizi 0312 251 70 70 arayarak iletebilirsiniz. Ayrıca sayacınızın üzerinde bulunan endeks değerlerini de, hizmet noktamızı ziyaret ederek bize bildirebilir; böylecefaturanızın düzenlenmesini sağlayabilirsiniz.

Soru 3 : Faturamı ödememe rağmen elektriğim neden kesildi?

Cevap 3 : Elektriğinizin kesilmesi ödenmemiş ve vadesi geçmiş borçlarınızdan kaynaklanıyor olabilir. Böyle bir durum ile karşılaşmanız durumunda, vadesi geçmiş borçlarınızın hepsinin ödendiğinden emin olmak için Enerjisa Kızılay İşlem Merkezimizi Merkezimizdenödeme dökümünüzü kontrol edebilir; enerji kesintisine neden olan borcunuza ilişkin sorgulama işlemleriniz için de merkezimizi arayarak hizmet alabilirsiniz. Ayrıca, E-Devlet üzerinden geçmiş faturalarınızın ödenme durumunu kontrol edebilirsiniz.
Elektrik kesintinizin borçtan kaynaklı olmadığını düşünüyorsanız; 0312 251 70 70’i arayarak sorununuz ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Soru 4 : Binadaki tüm dairelerin sayacı okundu ve faturası geldi. Benimki neden gelmiyor?

Cevap 4 :Faturanızın gelmemesi birkaç sebepten kaynaklanıyor olabilir;

1.Teknik bir sebeple sayacınızın okunamamasından dolayı faturanız çıkmamış olabilir.

2.E-arşiv fatura onayı verdiğiniz durumlarda faturanız elektronik ortamda SMS veya e-posta yolu ile iletilmiş olabilir. Mesaj ve emaillerinizi kontrol etmenizi rica ederiz.

3. Fatura tutarınızın daha önceki fatura bedellerinize göre çok yüksek bir tutarda hesaplandığı bir durum söz konusu olabilir. Bu durumda sayaç okuma ekibimiz size “Fatura değildir, limit üstü bildirimdir.” şeklinde yazılı bir bildiri bırakır. Yanlış bir fatura düzenlenmemesi adına tekrar hesaplama ve kontrolleri yapıldıktan sonra faturanız düzenlenerek sizlere kargo, PTTile ulaştırılır veya e-fatura mükelleflerine GİB üzerinden e-posta yoluyla iletilir.

Faturanızın oluşturulmadığı durumlarda hiçbir ceza yada faiz tarafınıza yansıtılmamaktadır.

Detaylı bilgiyi Enerjisa Kızılay İşlem Merkezi’nden, 0312 251 70 70 nolu telefonu arayarak ya da hizmet noktaımızdanöğrenebilirsiniz.

Soru 5 : Borç sorgulamasını hangi kanallardan yapabilirim?

Cevap : 5 Borç sorgulamalarınızı Enerjisa Kızılay İşlem Merkezini 0312 251 70 70’i arayarak yapabilirsiniz ve borcunuzu öğrenebilirsiniz.

Açılır Alan Paneli

Cevap 6 : Sayacınızda tüketim bulunmadığı için fatura tutarı “0 TL” olarak görünmektedir. İlgili dönemde elektrik tüketimi gerçekleşmiş ve faturaya yansımamış ise; incelenmesi için Enerjisa Kızılay İşlem Merkezimizebaşvurarak veya 0312 251 70 70 numaralı telefonu arayarak bize ulaşabilirsiniz.

Soru 7 : Benden önce evde oturan kiracı/ev sahibinin tüketimi benim faturama yansıdı, borçlarımı nasıl ayrıştırabilirim?

Cevap 7 : Borç ayrıştırma talebiniz için, Enerjisa Kızılay İşlem Merkezimizebaşvurarak veya 0312 251 70 70 numaralı telefonu arayarak bize ulaşabilirsiniz.

Soru 8 : Sözleşme iptali sırasında borcum olmadığı söylendi ancak daha sonra adıma fatura düzenlenmiş ne yapmalıyım?

Cevap 8 :Sözleşme iptali sırasında yapılan anlık sorgulama işlemlerinde, fatura borç tutarınız sistemde gözükmemiş olabilir. Fatura borcunuzun tespit edilmesi durumunda, bir önceki fatura döneminizden tahliye sürecinize kadar geçen süredeki elektrik enerjisi tüketiminiz faturalandırılmakta ve bu bedel kapanış faturanıza yansıtılmaktadır.

Soru 9 : Faturamın hatalı olduğunu düşünüyorum, faturam yüksek/düşük geliyor. Neden olabilir? Ne yapmam gerekiyor?

Cevap 9 : Mevsimsel değişimlere göre kullanımınız farklılık gösteriyor veya faturanız birden fazla okuma dönemini kapsıyor olabilir. Yüksek veya düşük geldiğini düşündüğünüz faturanızın günlük ortalama tüketimini, önceki faturalarınızın günlük ortalama tüketimi ile kıyaslayarak faturanızı kontrol edebilirsiniz. Detaylı bilgi için 0312 251 70 70’i arayabilirsiniz.

Soru 10 : Faturama nasıl itiraz edebilirim?

Cevap 10 :Fatura itiraz talepleriniz için 0312 251 70 70’iarayarak bize ulaşabilirsiniz. Detaylı bilgi için i arayabilirsiniz.

Soru 11 : Faturama itiraz ettim ancak elektriğim kesilmiş, neden?

Cevap 11 : Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nin 36. maddesine göre, fatura itirazı ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldırmamaktadır, dolayısıyla itiraz ettiğiniz faturanın da ödemesini yapmanız gerekmektedir. Ödeme yapılmaması durumunda , ikinci ödeme bildirimi ve kesme ihbarı bırakılmasının ardından elektriğiniz kesilecektir.Ödemesini yaptığınız elektrik faturanız ile alakalı itirazınızın olumlu sonuçlanması halinde, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’ne uygun şekilde faturanızın iadesi yapılacaktır. Otomatik ödeme talimatının olduğu faturalarınızda ise ödeme gerçekleştirilmeyecektir, bu nedenle manuel olarak fatura takibinizi ve ödemesini yapabilirsiniz.

Soru 12 : İtirazda bulunduğum faturayı ödemem gerekiyor mu?

Cevap 12 : Evet ödemeniz gerekmektedir. Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nin 36. maddesine göre, fatura itirazı ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz. İtirazınızın olumlu sonuçlanması halinde Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’ne uygun şekilde faturanızın iadesi yapılacaktır. Otomatik ödeme talimatının olduğu faturalarınızda ise ödeme gerçekleştirilmeyecektir. Bu nedenle manuel olarak fatura takibinizi ve ödemesini yapmanız gerekmektedir. Ödemenizi; Enerjisa Kızılay İşlem Merkezimizden yapabilirsiniz.

Soru 13 : Eski faturama nasıl itiraz edebilirim?

Cevap 13 : Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre, tarafınıza ödeme bildiriminin yapıldığı tarihten itibaren 1 yıl içerisinde faturanıza itirazınız mümkündür. Detaylı bilgi için 0312 251 70 70’den bize ulaşabilirsiniz.

Soru 14 : Faturamı e-posta/SMS olarak nasıl alabilirim?

Cevap 14 : Faturalarınızı kağıt fatura yerine e-posta/SMS yoluyla e-arşiv faturası şeklinde iletilmesini tercih ediyorsanız, sözleşme numaranızı ileterek Enerjisa Kızılay İşlem Merkezimize gelerek veya 0312 251 70 70 numaralı telefondan talepte bulunabilirsiniz.

Soru 15 : Faturamı elektronik ortamda almak yerine, kağıt olarak almak için ne yapmalıyım?

Cevap 15 : 0312 251 70 70′ i arayarak ya da Enerjisa Kızılay İşlem Merkezimizi ziyaret ederek faturanızı tekrar kağıt fatura olarak almak istediğinizi bize bildirebilirsiniz.

Soru 16 : Kağıt fatura yerine, faturamı e-posta ve/veya SMS olarak almam durumunda, faturama itiraz etme hakkım var mı?

Cevap 16 :Evet; elektronik ortamda aldığınız faturanın, daha önce adresinize gelen kağıt faturadan herhangi bir farkı bulunmamaktadır. E-posta ile ya da SMS olarak aldığınız faturanın çıktısı da asıl fatura yerine geçmektedir. Dolayısıyla elektronik ortamda aldığınız faturaya da itiraz hakkınız bulunmaktadır.

Soru 17 : Elektronik ortamda aldığım faturanın, kağıt faturadan farkı var mı ?

Cevap 17 : Elektronik ortamda almayı talep ettiğiniz faturanın adresinize gelen kağıt faturadan farkı bulunmamakta vefatura çıktınız asıl fatura yerine geçmektedir.E-arşiv fatura kullandığınız takdirde, kağıt israfından kaçınarak doğanın korunmasına katkı sağlamış olursunuz.

Soru 18 : Borcum olmadığına dair yazıyı nereden alabilirim?

Cevap 18 : Talebiniz için Enerjisa Kızılay İşlem Merkezimize başvurabilirsiniz.

Soru 19 : Elektrik birim fiyatları ve zam oranları kim tarafından belirlenmektedir?

Cevap 19 : Serbest tüketici olarak elektrik satın alan müşterilerimiz, ikili anlaşmaları dahilinde avantajlı fiyatlarımızdan yararlanmaktadır. Serbest Tüketici olmayan müşterilerimizin birim fiyatları ise EPDK tarafından yayımlanan perakende satış tarifesi üzerinden hesaplanmaktadır. Yasal düzenlemelerden kaynaklı elektrik faturanızda yer alan bedellerin açıklamaları aşağıdaki gibidir: Dağıtım Bedeli: Elektrik piyasasında “Dağıtım Bedeli” adlı fatura kaleminin birim bedelleri EPDK tarafından belirlenmektedir. Dağıtım faaliyetlerinin yürütülmesi kapsamındaki sistem yatırım harcamaları ile sistem işletim, teknik ve teknik olmayan kayıp, kesme-bağlama hizmet, sayaç okuma ve sistemden reaktif enerji kullanılabilmesi için sağlanan altyapı maliyeti gibi tüm kalemleri kapsar. Doğrudan dağıtım şirketine aktarılır. Dağıtım bedelinin tamamı fatura üzerinden tahsil edilerek ilgili dağıtım şirketine yukarıda belirtilen hizmetler karşılığında aktarılmaktadır.

Soru 20 : Enerji Fonu katkısı nedir?

Cevap 20 : Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından tespit edilen sektör alt yapı giderlerine ait katkı payı olup, Şirketimiz ilgili mevzuat gereği bu bedeli faturalarda göstererek, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bu bedeli aynen aktarmakla yükümlüdür.3096 sayıılı Türkiye Elektrik Kurumu Dışındaki Kuruluşların Elektrik Üretimi, İletimi, Dağıtımı ve Ticareti ile Görevlendirilmesi Hakkında Kanun uyarınca,aktif enerji tüketim tutarı üzerinden %1 oranında alınan bedeldir.

Soru 21 : TRT Payı nedir?

Cevap 21 : TRT Gelirleri Kanunlarına istinaden aktif elektrik enerjisi bedeli üzerinden %2 oranında alınan ve TRT’ye iletilen bedeldir.Sanayi sicil belgesine sahip müşteriler & OSB ler için TRT muafiyeti uygulanmaktadır.